Samen plannen en bouwen

Je staat voor een belangrijk bouwproject voor je school: nieuwbouw, verbouwing of plaatsen van tijdelijke units. We nemen je stap voor stap mee door de fases van je project.

Ik wil een school starten of uitbouwen

Wil je een totaal nieuwe school oprichten? Bezoek onze pagina "start een nieuwe school".  

Wil je een bestaande school uitbreiden? Wil je een gesprek over je opties? Heb je nood aan een scan van de capaciteitsnoden in jouw buurt? Maak een afspraak met team Capaciteit! Sta je al verder in het proces? Bekijk dan de volgende punten.

Ik zoek een geschikte locatie

Zoek je bouwgrond of een gebouw? Heb je een bepaalde locatie in het oog en wil je de mogelijkheden toetsen? Contacteer team Capaciteit.

De Lokale Taskforce Onderwijscapaciteit presenteert maandelijks interessante locaties aan de schoolbesturen in Antwerpen. Meer info vind je terug op de pagina "onze (samen)werking".

Ik zoek geld

Vlaanderen geeft subsidies voor de dagelijkse werking van een school en voor de bouw of huur van een schoolgebouw. Daarnaast zijn er nog enkele bijzondere subsidies voor scholenbouwers. Bezoek het thema "capaciteitssubsidies".

Ik wil een mooi ontwerp

Plan je een uitgebreide vernieuwing of nieuwbouw?

Organiseer een ontwerpwedstrijd waar meerdere architecten op kunnen intekenen. Vraag team Stadsbouwmeester om mee te jureren: stadsbouwmeester@antwerpen.be of 03 338 98 14.

Wil je samen met de architect in co-creatie je school bouwen? Vraag dan geen uitgewerkt ontwerpplan, maar een algemeen concept en een sterke beschrijving van het proces om samen te werken van idee naar schoolgebouw.

Bezoek ook ons thema "bouwen voor de toekomst", voor een duurzame, vernieuwende en brede school.

Ik heb een vergunning nodig

Bij (ver)bouwen heb je een omgevingsvergunning nodig. Team Capaciteit ondersteunt het voortraject naar een goede vergunning. Maak nu een afspraak!

Ik zoek een aannemer

Uiteraard werk je met een knappe architect. Kies ook een degelijke aannemer met een goede reputatie.

Je aanbesteding en contract zijn juridisch onderbouwd. Zo voorzie je een duidelijk lastenboek, een vaste opleveringsdatum van de werken en boeteclausules voor te laat opleveren.

Controleer samen met je architect vooraf ook of je aannemer veel betrokken is bij rechtszaken en ingebrekestellingen. Vraag naar vorige projecten en toets bij de bouwheer hoe dat verliep. Informeer bij andere scholen of de aannemer gekend is.

Loopt het echt mis? Vlaanderen geeft (beperkt) juridische bijstand: info@agion.be.

Ik (ver)bouw

Bouwen is heel uitdagend. Je moet altijd wel eens afwijken van je ideale plan. Wil je opties toetsen en ideeën opdoen? Maak nu een afspraak met team Capaciteit.

Gerelateerde info

Vragen? Contacteer ons!

Contactgegevens: Capaciteit

Schrijf je in op onze nieuwsbrieven om op de hoogte te blijven van alle nieuws en activiteiten.
Schrijf je in