HackShield: Leer spelenderwijs over cyberveiligheid

Met HackShield leren jonge cyberhelden van 8 tot 12 jaar over online veiligheid.

Hackshield oproep

Gezocht: Cyber Agents

HackShield is een online spel voor kinderen tussen 8 en 12 jaar oud. Als Cyber Agent moeten spelers puzzels oplossen en vragen beantwoorden.
Zo leren kinderen hoe zich kunnen beschermen tegen online gevaren, zoals phishing, nepnieuws, cyberpesten, hackers en meer.

Spelers verzamelen 'shields' door het voltooien van verschillende levels en quests. De scores van alle spelers in Antwerpen worden bijgehouden op de website van JoinHackshield.com. Spelers die het hoogst scoren maken kans op een heuse huldiging als Cyber Agent door de politie van Antwerpen.

Spelers kunnen kunnen anderen uitnodigen om aan het spel deel te nemen. Zo maken ze familie en vrienden ook bewust over de gevaren op het internet én klimmen ze in de scores natuurlijk🏆.

Hackshield oproep

Speel mee en score met je klas

  • Op HackShield In De Klas vind je klassenquests en lesmateriaal.
  • Daarnaast staan leuke spelformaten voor de klas, zoals een Dillemma spel voor je Digi bord. Of speel eens offline met een kwartet spel over de thema's en begrippen van de online wereld.
  • Om ouders en kinderen te informeren worden affiches en flyers verdeeld aan scholen. Je kunt ze ook zelf afdrukken met de links onderaan de pagina.
  • Een leuk en spannend promotiefilmpje met echte agenten (en de echte burgemeester) vind je op YouTube. 
  • Een korte versie van het filmpje kun je als teaser gebruiken. De download vind je ook onderaan de pagina. 
Schrijf je in op onze nieuwsbrieven om op de hoogte te blijven van alle nieuws en activiteiten.
Schrijf je in