Onderwijstalent

Ontdek wat dit job-, info- en opleidingspunt voor (aspirant-/werkzoekende) leerkrachten en directies jou allemaal te bieden heeft!

Onderwijstalent is een netoverschrijdend en onpartijdig job-, info- en opleidingspunt. Het talentenhuis werd in 2012 opgericht, met als doel het lerarentekort in Antwerpen aan te pakken. Het is een samenwerking tussen de partners VDAB, de stad Antwerpen en het Agentschap voor onderwijsdiensten (AgODi). Via de samenwerking wordt alle knowhow onder één dak gebracht en krijgt innovatie alle kansen.

Wie kan bij Onderwijstalent terecht?

Iedereen met vragen over werken in het (Antwerpse) onderwijs is welkom bij Onderwijstalent. Op de website staat al heel wat, zoals opleidingsinformatie, sollicitatietips, advies voor startende leerkrachten en antwoorden op veelgestelde vragen. (Toekomstige) Leerkrachten kunnen Onderwijstalent ook zelf op verschillende manieren benaderen met hun vragen.

In bepaalde gevallen kunnen werkzoekenden via Onderwijstalent een Onderwijskwalificerend Opleidingstraject (OKOT-traject) aanvatten om een bachelor leerkracht kleuter, lager of secundair onderwijs te behalen.

Ook directies die op zoek zijn naar een leerkracht, kunnen bij Onderwijstalent terecht voor hulp bij vacatures en selecties. Het organiseren van jobdates of andere acties, behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrieven om op de hoogte te blijven van alle nieuws en activiteiten.
Schrijf je in