Breed bouwen

Jouw school maakt mee de buurt, en kan dat ook doen na de uren. Veel mensen zoeken naar doe-, beweeg- en ontmoetingsruimte. En scholen zetten graag in op naschoolse activiteiten en zoeken aansluiting met ouders en de buurt. Wil jij ook breed gaan? Wij ondersteunen je graag, want ruimte is schaars en de behoefte is groot.

 

Jouw school bouwt mee aan de toekomst van meer dan 100.000 leerlingen in Antwerpen. In 2018 telden we al 368 vestigingsplaatsen en de meeste directies en besturen slagen er ieder jaar in om meer plaats te bieden voor het groeiend aantal leerlingen. 

Onze kinderen hebben samen met goed onderwijs ook nood aan ontmoeting, ontspanning en activiteiten na de schooluren. Vaak is daar niet meer voor nodig dan ruimte. Er zijn meer dan genoeg verenigingen en clubs om de inhoudelijke invulling te geven.

Als jij gaat bouwen of verbouwen, kies dan ook voor deelgebruik. Dat is duurzaam, zuinig en sociaal. Met een slim sleutelplan, goede afspraken en de nodige voorzieningen, kun je (delen van) je school ook na de uren open stellen. Neem dit vooral mee in de ontwerpopdracht van je architect. 

Ga je niet bouwen, maar wil je wel delen? Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Brede scholen vinden deelgebruik alvast verrijkend voor hun leerlingen, voor de buurt en voor de school.

Je hoeft zelf niet al het denkwerk te doen, Zaalzoeker kan samen met jou bekijken welke delen je van je school kunt open zetten. Bovendien kunnen ze helpen bij het opstellen van een sleutelplan, een gebruikersovereenkomst en de praktische organisatie.

Ben je nog steeds op zoek naar inspiratie en praktische tips, ga dan eens kijken bij slim gedeeld. Je vindt er o.a. een stappenplan, handleidingen, voorbeelddocumenten en handvaten voor administratieve, financiële en organisatorische uitdagingen.

Gerelateerde info

Vragen? Contacteer ons!

Contactgegevens: Capaciteit

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrieven om op de hoogte te blijven van alle nieuws en activiteiten.
Schrijf je in