Buitengewoon lager onderwijs

Uw school is vruchtbare grond voor de groei en bloei van uw leerlingen. Organiseer een Dag van de Ouder op uw school en pluk de vruchten van uw samenwerking. Want groeien doen we samen. 
Op dinsdag 24 januari organiseren de Antwerpse OKAN-coördinatoren i.s.m. het LOP (Lokaal Overlegplatform Antwerpen) en Onderwijsbeleid Antwerpen een lezing over migratie, trauma en jonge anderstalige nieuwkomers.
In het najaar van 2016 organiseert het Netwerk rond Inclusie 2 lerende netwerken voor leerkrachten basis en secundair uit het regulier onderwijs én 3 lezingen met de focus op omgaan met gedragsmoeilijkheden in de klas. De 3 lezingen staan open voor alle geïnteresseerden.
Op 19 april organiseert onderwijsbeleid een studiedag rond het thema radicalisering voor iedereen die vanuit onderwijs, zorg, cultuur, sport en jeugdwerk met jongeren werkt.
Op deze inclusiedag van Ouders voor Inclusie kan u verschillende workshops rond inclusie volgen. ​De inclusiedagen zijn gezinsdagen, kinderen zijn dus de hele dag meer dan welkom. 
Hoe voelt het om de stempel ‘buitengewoon’ te moeten dragen? De jongeren uit de sociale organisatie ‘Betonne Jeugd’ spreken over de vooroordelen over buitengewoon onderwijs en de gevolgen voor hun leerparcours.
Het MOS-project helpt de school om op een pedagogisch verantwoorde manier een eigen milieuzorgsysteem uit te bouwen. Hoe gaat u hiervoor te werk met uw leerlingen? Samen met leerkrachten van BuSO-scholen en medewerkers van MOS, De Vroente en de OVAM gaat u hierrond aan de slag.  
In Deurne slaan de muziekacademie en De Leerexpert, een school uit het buitengewoon onderwijs de handen in elkaar. Samen willen ze de leer- en leefomgeving van hun leerlingen verbreden.
Iedere leerling heeft één of meerdere talenten, maar wordt daar voldoende op ingespeeld? Mc Kowski werpt een blik op zijn bewogen onderwijsloopbaan en vertelt over de kansen, maar ook over de moeilijkheden.
Alle 60 boeken werden ondertussen aangevraagd waardoor het formulier niet langer kan ingevuld worden. Bedankt voor uw interesse!
Jef Clement beschrijft coaching als het uitlokken en begeleiden van leren. Laat dat nu zijn waar het in onderwijs om draait, ook bij onze eigen medewerkers.

Pagina's