Vorming 'omgaan met moeilijk hanteerbaar gedrag'

Als begeleider in de voor- en naschoolse opvang hebt u het al wel eens mee gemaakt, kinderen maken ruzie, schelden tegen elkaar/tegen u of kunnen al eens agressief zijn. Maar hoe pakt u zo'n situatie nu best aan, hoe reageert u hierop het best? In de vorming rond moeilijk hanteerbaar gedrag, willen we handvaten aanreiken waarmee u in de praktijk aan de slag kunt gaan.

In de vorming gaat de aandacht naar hoe omgaan met moeilijk gedrag in de praktijk. U kan als deelnemer uw voorkeur opgeven voor een thema. Het thema waarvoor het meest aantal deelnemers gekozen heeft, zal dan uitgebreid aan bod komen. Deze thema's zijn:

  • Welke opvoedingsmiddelen kan ik inzetten wanneer ik geconfronteerd word met moeilijk gedrag
  • Met een positieve begeleidershouding zo veel mogelijk moeilijk gedrag voorkomen

De vorming duurt 3 uur en wordt gegeven in kleine groepjes van maximum 15 personen. Hierdoor is het mogelijk om ook op uw specifieke vragen in te spelen.

Voor wie?

Iedereen die kinderen begeleidt in de voor- en naschoolse opvang of middagopvang van een school.

Prijs?

De vorming is gratis.

Waar?

Op verschillende locaties in Antwerpen. Het adres van de vorming vindt u door op de link te klikken hieronder te klikken bij wanneer.

Wanneer?

Volgende vormingen zijn reeds volzet

Inschrijven?

Dit kan door hierboven op de door u gewenste datum te klikken.

Nog vragen?

Dan kan u contact opnemen met de Regie buitenschoolse kinderopvang. Dit kan telefonisch op het nummer 03 338 33 40 of via mail naar regie.buitenschoolsekinderopvang@stad.antwerpen.be.