Dag van de Ouder

Dag van de Ouder 2017

Uw school is vruchtbare grond voor de groei en bloei van uw leerlingen. Organiseer een Dag van de Ouder op uw school en pluk de vruchten van uw samenwerking. Want groeien doen we samen. 

Groeien doen we samen

Schoolteams zien hun leerlingen groeien in kennis, vaardigheden, persoonlijkheid en identiteit maar ook letterlijk;  kleine kinderen worden groot. Leerkrachten creëren elke dag een context waarin groei kan plaatsvinden en waar dit zo vlot mogelijk verloopt. Ook ouders doen dit elke dag opnieuw.

Optimaal groeien kan alleen als ouders, leerlingen en leerkrachten samen aan de kar trekken. Deze gezamelijke inzet willen we benadrukken en bestendigen. Groeien doen we samen!

Iedereen groeit met betrokken ouders. Dus overtuig uw directeur om uw school in te schrijven voor de Dag van de Ouder op donderdag 19 oktober 2017.

Promotie maken voor Dag van de Ouder

Voor een geslaagde Dag van de Ouder op uw school heeft u natuurlijk ouders nodig!

Nog tips en inspiratie nodig om de Dag van de Ouder aan te kondigen? Pluk uw favorieten uit de lijst of probeer ze gewoon allemaal en kijk wat het beste werkt voor uw school. Van snel en simpel tot spitsvondig met wat meer werk, u vindt het allemaal in de ideeëndoos hieronder.

SNEL EN SIMPEL

SMS
 

Niemand negeert een sms. Toch?

Download een aantal voorbeeld-smsen

Facebook omslag/Banner

Een originele omslagfoto om de aandacht van ouders via Facebook te vestigen op de Dag van de Ouder.

Facebook header

Facebook-event
 

Maak een evenement aan en nodig ouders via Facebook uit op de Dag van de Ouder.  

Inspiratie voor het aanmaken van een Facebook-event

E-mailbanner
 

Geef uw e-mails een extraatje met deze e-mailbanner.

E-mailbanner

Banner op online leerplatform

Veel ouders zitten op het online leerplatform. Ideaal om ze aan te spreken over de Dag van de Ouder.

Website header

Kalenderblaadje

Brief in de boekentas
 

Een klassieker. Of maak er eens een e-mail van om papier te besparen.

Download een voorbeeldtekst

 KOST WAT TIJD & SPITSVONDIG

Filmpje maken
 

Zoveel camera’s in de klas ... Waarom zou u ze niet inzetten ter promotie van de Dag van de Ouder? Lanceer een originele oproep, laat uw leerlingen voor die ene keer alles filmen en vraag dat ze het filmpje aan hun ouders laten zien. 

Vergeet zeker niet de datum van Dag van de Ouder te vermelden!

Rondbellen
 

De telefoon is een krachtig communicatiemiddel. U kiest natuurlijk zelf hoeveel telefoontjes u pleegt, maar als heel het schoolteam meedoet, bereikt u al snel een pak ouders. Dit kan ook een fijne opdracht zijn voor de klassen die communicatie en Public Relations volgen. Zorg zeker voor een originele opener.         

 

Vergeet zeker niet de datum van Dag van de Ouder te vermelden!

Artikel in schoolnieuwsbrief
De schoolnieuwsbrief is een directe link met de ouders. Zet er dus zeker een leuk artikel in waarmee u reclame maakt voor de Dag van de Ouder. Met het idee van 'Groeien doen we samen' kan u ongetwijfeld een creatief artikel schrijven. Maar er zijn er nog tientallen anderen te bedenken. Zolang de Dag van de Ouder maar in de schijnwerpers staat.
Tellers opde website
 
Even checken bij de ICT-coördinator wat de mogelijkheden zijn op de site van uw school. Maar een nieuwsbericht over de Dag van de Ouders is zeker een goede start. Een teller die laat zien hoeveel ouders er al komen, of hoeveel nachten slapen tot de school de ouders mag verwennen, is een leuk extraatje.
Persbericht lokale media
Laat de lokale journalisten weten wat uw school op de Dag van de Ouder organiseert en nodig ze uit om eens een kijkje te komen nemen wanneer al die geëngageerde ouders in de watten worden gelegd. Een kleine moeite met een groot effect.
MEME
 

Een wat? Een meme (spreek uit ‘miem’) is meestal een grappige foto, voorzien van tekst die snel en gemakkelijk verspreid en gedeeld worden op internet en sociale media. Hieronder vindt u wat voorbeelden, maar ga vooral zelf of samen met uw leerlingen aan de slag om een geweldige meme te maken die ze willen delen met hun ouders.

Yoga meme
Yoda meme
Hoeveel keer slapen meme
Baard meme
DVDO op mijn school?

Wat doen andere scholen op 19 oktober 2017?

Bekijk alle scholen die een Dag van de Ouders organiseren om de ouders van leerlingen in de bloemetjes te zetten. Bekijk hieronder wie uw concullega's zijn en wat zij bekokstoven. 

DEELNEMENDE SCHOLEN

Staat de activiteit van uw school er niet bij of wil u iets aanpassen? Vul dan uw gegevens in en wij vervolledigen de informatie op de kaart.

Vergeet zeker niet het programma van de Dag van de Ouder ook op uw eigen schoolwebsite te zetten!

Inschrijven

De inschrijvingsperiode is afgelopen. Als er een probleem is met het materiaal dat u heeft ontvangen, stuur dan een e-mail naar onderwijsbeleid@stad.antwerpen.be.

Nuttige links

Nuttige links voor basisscholen
Nuttige links voor secundaire scholen
Meer over DvdO Meer over DvdO
Tel mee af  Tel mee af 
Tien tips van scholen voor scholen Vijftien tips van scholen voor scholen
Hoe doen anderen het? Hoe doen anderen het?
Verzamel ideeën Verzamel ideeën
Helpende handen Helpende handen
Leuke brainstorm-tips Leuke brainstorm-tips

De Dag van de Ouder is een actie van Prevent dat past binnen het lokaal actieplan Ouderbetrokkenheid.