Focusgroepen Cultuuraanbod Onderwijs

Via focusgroepen creëert Onderwijsbeleid Antwerpen ruimte voor leraren om feedback te geven op een bestaand educatief aanbod en/of om mee na te denken over een nieuwe educatieve rondleiding of workshop.

Gezocht: leraren met goesting

Tijdens een gesprek of brainstorm met de culturele organisatie nemen we het educatief aanbod onder de loep en worden er suggesties gedaan of zelfs een volledig nieuw aanbod ontwikkeld. Focusgroepen zijn een uitstekend voorbeeld van een interessante wisselwerking tussen het onderwijs en het culturele landschap.  

In het verleden werden een reeks focusgroepen georganiseerd in Antwerpse musea. Lees er meer over in het document onderaan deze pagina. Focusgroepen zijn echter niet beperkt tot musea, ook bijvoorbeeld de bibliotheek is geïnteresseerd in uw input over het thema van de jeugdboekenweek of leeskoffers voor OKAN klassen.

Wat kan u verwachten?

Een focusgroep wordt steeds op vraag van een culturele organisatie ingericht en duurt ongeveer 2 à 3 uur. Het verloop hangt af van de vraag of nood, maar er is steeds ruimte voor kennismaking met het bestaand aanbod, feedback geven en/of het mee uitdenken van een nieuw aanbod. De focusgroep vindt steeds op de locatie van de culturele organisatie. 

Inschrijven

Labels

Dienstverlening